Ken jij Jean Tinguely?

Hallo beste lezer,

De titel zegt al veel. Jean Tinguely is een kunstenaar die afkomstig is uit Zwitserland en geboren is op 22 mei 1925. Helaas is hij overleden op 30 mei 1991. Hij begon met het maken van kunstwerken, omdat hij teleurgesteld was in de Zwitserse precisie. Voor zijn kunstwerken gebruikte hij daarom afval.

Jean Tinguely maakte van zijn kunstwerken eigenlijk een soort van machines. Hij maakte veel gebruik van tandwielen en zo kwamen zijn kunstwerken in beweging. In de tijd dat hij leefde was het heel bijzonder dat kunstwerken in beweging kwamen dus hij was daarin echt uniek. Zo uniek dat afgelopen jaar, precies 25 jaar na zijn overlijden het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn kunstwerken opnieuw tentoonstelde.

Nou is ons thema bij het #PhaSe1-festival natuurlijk actie = reactie. En daarom inspireren zijn kunstwerken ons zo. Wij willen namelijk dingen laten bewegen zodat er een actie bestaat en bij jullie een reactie. Ben je benieuwd naar de ontwerpen die wij hebben bedacht aan de hand van de inspiratie naar Jean Tinguely kom dan lang bij het #PhaSe1-festival op 30 mei!

Zo nu weet je wie Jean Tinguely is en wij hopen je te zien op ons festival!

Groeten van het #PhaSe1-festival team

Ken jij Jean Tinguely?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *